فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان: 5 تفاوت مهم

فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان

آیا برای شما هم این سوال پیش آمده است که فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان چیست؟! جرم‌گیری و بلیچینگ دو درمان متفاوت در دندانپزشکی هستند. جرم‌های دندان در اثر وجود مواد معدنی در بزاق پس از مدتی به وجود می‌آیند و نیاز است که با جرم‌گیری سالیانه این جرم‌ها برداشته شده تا به لثه آسیبی نرسد. همینطور در جرم‌گیری لکه‌هایی که روی سطح دندان‌ها به وجود آمده‌اند تا حدی رفع می‌شوند. در جرم‌گیری دندان‌ها جرم دندان و لکه‌های سطحی با دستگاه جرم‌گیری و برس برساژ پاک می‌شوند.

بلیچینگ دندان یک درمان زیبایی در دندانپزشکی است که در آن ژل بیلیچینگ توسط دندانپزشک روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد. این ژل باعث فعل و انفعالاتی روی سطح مینای دندان می‌شود که آن را از لکه‌های عمقی پاک می‌کند. در بلیچینگ، دندان‌ها با ماده بلیچینگ که ژل هیدروژن پروکساید یا کارباماید پروکساید است سفیدتر می‌شوند.

اهمیت دندان‌های سفید و سالم در اعتماد به نفس و جذابیت

بعد از چشم‌ها، دندان‌ها در صورت توجه مخاطب را جلب می‌کنند به همین علت سفیدی و سالم بودن دندان‌ها بسیار حائز اهمیت است. دندان‌های سفید نشان از اهمیت به بهداشت دندان و دهان دارند. همینطور خوشبویی دهان باعث می‌شود ارتباط اجتماعی بهتر صورت بگیرد. به همین دلایل بسیاری از افراد معروف سعی در سفید کردن دندان‌های خود به روش‌های ونیر یا بلیچینگ را دارند.

فرق جرم‌گیری با بلیچینگ

روش‌های مختلف بلیچینگ

بلیچینگ به دو روش می‌تواند انجام گیرد:

  • بلیچینگ خانگی
  • بلیچینگ در مطب

در بلیچینگ در مطب ژل بلیچینگ که قوی‌تر است روی دندان‌های شما توسط دندانپزشک قرار می‌گیرد و در سه بخش ۱۵ دقیقه‌ای ژل گذاشته می‌شود. ژل بلیچینگ مطب قوی‌تر است و سریع‌تر تغییر را روی دندان‌ها اعمال می‌کند.
در بلیچینگ خانگی یا هوم بلیچینگ، ژل بلیچینگ خانگی که از بلیچینگ مطب ضعیف‌تر است در قالب پلاستیکی مخصوص دندان‌های شما ریخته می‌شود و روی دندان‌ها قرار می‌گیرد. در این روش که باید طی چند روز انجام بگیرد دندان‌ها تا حدی سفیدتر می‌شوند اما از بلیچینگ مطب بیشتر زمان می‌برد.

مزایا و معایب روش‌های مختلف بلیچینگ

بلیچینگ مطب:

  • سریعتر
  • ماده قوی‌تر
  • گرانتر
  • حساسیت بیشتر


بلیچینگ خانگی:

  • دیر بازده‌تر
  • ماده ضعیف‌تر
  • ارزانتر
  • حساسیت کمتر

تأثیر جرم‌گیری بر بهداشت دهان و جلوگیری از بیمار‌های دندانی

خیلی از مردم اعتقاد دارند که جرم‌گیری باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود در حالی که این غلط است. زیرا دستگاه جرم‌گیری فقط قدرت برداشتن جرم‌ها را دارد و به مینا آسیبی نمی‌زند. همینطور فکر می‌کنند که جرم‌گیری باعث لقی دندان‌ها می‌شود یا در هنگام جرم‌گیری از لثه‌هایشان خون می‌آید و لثه‌هایشان زخمی می‌شود. در حالی که لقی دندان‌ها علتش وجود جرم‌هایی بوده که باعث تحلیل لثه شده‌اند و حالا که این جرم‌ها برداشته شده لقی دندان مشهود است.

خونریزی در هنگام جرم‌گیری نیز علتش وجود التهاب لثه در حضور جرم‌ها بوده. این التهاب بعد از دو هفته با رعایت بهداشت از بین می‌رود. همینطور کسانی که التهاب لثه ندارند جرم‌گیری بدون خونریزی انجام می‌شود. جرم‌های دندان در طول زمان به وجود می‌آیند و علت آن وجود مواد معدنی در بزاق است.

هر چقدر این مواد بیشتر باشند جرم زودتر و بیشتر به وجود می‌آید و در پشت دندان‌های جلویی فک پایین و دندان‌های پشتی فک بالا بیشتر جمع می‌شوند. توصیه می‌شود که جرم‌گیری هر ۶ ماه تا یک سال یک بار انجام شود. در کسانی که جرم بیشتری جمع می‌شود باید هر سه ماه یک بار جرم‌گیری شود.

برای از بین بردن لکه‌ها بهتر است که از برساژ استفاده شود. جرم‌گیری بسیار اهمیت دارد زیرا باعث سلامت لثه، جلوگیری از التهاب لثه، جلوگیری از تحلیل لثه توسط جرم‌ها و همینطور جلوگیری از بوی بد دهان می‌شود. در کسانی که به صورت مرتب جرم‌گیری نمی‌کنند تحلیل لثه مخصوصاً در پشت دندان‌های جلوی فک پایین مشهود است و باعث لقی دندان‌ها بدون پوسیدگی می‌شود.

جرم‌گیری دندان چگونه انجام می شود؟

جرم‌گیری دندان توسط دندانپزشک در یک جلسه انجام می‌شود. اول دندانپزشک با دستگاه پیزو یا جرم‌گیر جرم دندان‌ها را برمی‌دارد. در این مرحله که نیاز به بی‌حسی ندارد فقط ممکن است کمی لثه‌ها حساس شوند. بعد از جرم‌گیری لکه‌های سطحی دندان‌ها توسط برس برساژ و خمیر برساژ پاک می‌شوند.

باید توجه داشت که در بعضی افراد بعد از جرم‌گیری ممکن است دندان‌ها تا یک الی دو هفته حساس باشند و این حساسیت طبیعی است. این حساسیت مخصوصاً در کسانی که تحلیل لثه به علت وجود جرم زیاد دارند، بیشتر است زیرا ریشه‌های دندان‌ها اکنون در معرض فضای دهان است.

فیلم مراحل بلیچینگ دندان

فرق بلیچینگ با جرم‌گیری دندان

خیلی از مراجعه‌کنندگان فرق جرم‌گیری با بلیچینگ را نمی‌دانند و فکر می‌کنند جرم‌گیری دندان‌ها را سفید می‌کند اما در جرم‌گیری فقط جرم حذف می‌شود و و پلاک‌ها برداشته و دندان تمیزتر و درخشان‌تر می‌شود. اما پروسه بلیچینگ به این صورت نیست. در بلیچینگ دندان‌ها تغییر رنگ پیدا می‌کنند. ژل بلیچینگ دندان‌ها را سفیدتر می‌کند ولی بر روی جرم اثری ندارد همینطور باید دانست که بلیچینگ فقط روی دندان‌های سالم و عاری از پوسیدگی، روکش و پرکردگی اثر دارد.

جرم‌گیری برای سلامت لثه لازم است اما بلیچینگ یک پروسه زیبایی است و بر سلامت دندان اثری ندارد و فقط آن را سفیدتر می‌کند. گرچه باید دانست قبل از پروسه بلیچینگ، جرم‌گیری و برساژ واجب است زیرا دندانی که قرار است بلیچینگ شود باید عاری از پلاک و جرم باشد.

همینطور باید دانست که هزینه جرم‌گیری و برساژ از هزینه بلیچینگ ارزان‌تر است پس بهتر است اول جرم‌گیری و برساژ را امتحان کنید و اگر برایتان راضی‌کننده نبود از بلیچینگ استفاده کنید. جرم‌گیری و برساژ یک پروسه‌ی درمانی و ضروریست اما بلیچینگ یک پروسه زیبایی انتخابی است. جرمگیری باید هر ۶ ماه تا یک سال انجام شود اما ماندگاری بیلیچینگ از ۶ ماه تا ۲ سال است.

درمانزمانتاثیر بر سفیدی دندانهزینهماندگاری
جرم‌گیری1 جلسه‌ی نیم ساعتهدرخشان‌تر می‌کند.ارزان‌ترهر 6 ماه تا هر 1 سال باید انجام شود.
بلیچینگ1 جلسه‌ی یک ساعته2 الی 3 درجه سفید‌تر می‌کند.گران‌تراز 6 ماه تا 2 سال، بستگی به میزان مصرف مواد غذایی رنگی.

برای اطلاع از تعرفه‌ها به این لینک مراجعه کنید.

توصیه‌هایی برای جلوگیری از ایجاد جرم و لکه‌های دندانی

برای جلوگیری از تشکیل جرم دندان، بهداشت مرتب لازم است. مخصوصاً استفاده از خمیر دندان‌هایی که پیروفسفات در آن‌ها وجود دارد، از ایجاد جرم جلوگیری می‌کند. مهم است که در هنگام مسواک زدن پشت دندان‌های جلویی پایین خوب مسواک بخورند.

برای جلوگیری از ایجاد لکه بر روی دندان‌ها بهتر است استفاده از مواد غذایی رنگی مثل چای یا قهوه یا خوراکی‌های رب‌دار را به حداقل برسانید و استفاده از سیگار و قلیون را ترک کنید.

برای سفید نگه داشتن دندان‌ها می‌توانید از خمیر دندان‌های سفید‌کننده استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که این استفاده باید۲ الی ۳ بار در هفته باشد و نه بیشتر، زیرا در این خمیر دندان‌ها مواد ساینده وجود دارد که استفاده بیشتر از آن‌ها باعث سایش مینا و زردتر شدن دندان می‌شود.

ویزیت‌های دوره‌ای دندانپزشکی نیز باعث می‌شود که جرم در همان روز‌های اول تشکیل برداشته شود و روی هم انباشته نشوند.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که جرم‌گیری و بلیچینگ هر دو در یک جلسه انجام می‌شوند اما زمان انجام جرم‌گیری کمتر از بلیچینگ است.

سوالات متداول: فرق جرم‌گیری با بلیچینگ

آیا جرم‌گیری برای دندان ضرر دارد؟

خیر، جرم‌گیری برای دندان ضرر ندارد. آن چیزی که ضرر دارد وجود جرم است.

آیا بلیچینگ برای دندان ضرر دارد؟

خیر بلیچینگ اگر توسط دندانپزشک به روش اصولی انجام شود هیچ ضرری برای دندان ندارد.

فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان چیست؟ ، بهتر است بلیچینگ انجام دهم یا جرم‌گیری؟

جرم‌گیری یک پروسه درمانی و لازم است و شما باید هر ۶ ماه تا یک سال یک بار انجام دهید. ولی بلیچینگ یک پروسه زیبایی است. اگر با جرم گیری از پاک شدن لکه‌های دندان خود راضی هستین دیگر نیازی به بلیچینگ نیست.
اما اگر دندان‌های شما در مدت زمان بسیار توسط چای قهوه یا سیگار رنگ گرفته است می‌توانید بلیچینگ انجام دهید تا دندان‌های خود را سفید‌تر کنید.

حرف آخر: فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان

در این مقاله به طور کامل فرق جرم‌گیری با بلیچینگ دندان را بررسی کردیم. به طور خلاصه، جرم‌گیری یک پروسه لازم است، اما بلیچینگ یک پروسه انتخابی است و برای کسانی که می‌خواهند دندان‌هایشان تغییر رنگ دهد بسیار مناسب است. اگر دندان‌های شما بعد از جرم‌گیری همچنان زرد باقی مانده، می‌توانید بلیچینگ انجام دهید تا آن‌ها را دو الی ۳ درجه سفیدتر کنید.

برای مشاوره و تعیین وقت فرم زیر را پر کنید:



    2 دیدگاه برای “فرق بلیچینگ و جرم‌گیری دندان: 5 تفاوت مهم

    1. مهناز گفته:

      سلام.من یه دور جرمگیری کردم. می خوام ببینم بین بلیچینگ آفیس و هوم کدوم رو انجام بدم؟

      • دکتر مهسا حیدری گفته:

        سلام.باید تشریف بیارید حضوری معاینه بشید تا مشاوره بهتر امکان پذیر باشه.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *