مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ : 4 مورد مهم

مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ

اگر شما هم دندان‌های خود را جرم گیری کرده اید و به دنبال مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ هستید، در این مقاله با ما همراه باشید.

جرم و پلاک دندانی چیست؟

با فعالیت باکتری ها، لایه ای به نام پلاک دندانی روی سطح دندان تشکیل میشود که شامل مواد غذایی، بزاق و باکتری ها می باشد. هدف از مسواک زدن برداشتن این لایه است اما به دلیل تکنیک های غلط مسواک زدن و یا در دسترس نبودن برخی نواحی از دندان ها ( مانند نواحی بین دندانی) ، این پلاک روی دندان باقی میماند و با گذشت زمان مواد معدنی در آن رسوب کرده و جرم های سخت دندانی یا همان تارتار ایجاد میشود.

به همین دلیل پیشنهاد میشود هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با برداشتن پلاک دندانی از تشکیل جرم جلوگیری کنید.  

جرمگیری چگونه انجام می شود؟

قبل از بررسی مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ، ابتدا باید بدانید که این درمان چگونه انجام می‌شود. در مطب، دندانپزشک با کمک قلم های جرم گیری جرم را برداشته و سپس با برس و خمیر پروفیلاکسی سطح دندان ها را کاملا تمیز میکند. قلم های جرم گیری انواع دستی و اولتراسونیک دارند که امروزه برای جرم گیری های روتین در مطب از نوع اولتراسونیک استفاده میشود. دستگاه جرمگیری اولتراسونیک با ایجاد ارتعاش و انتقال آن به سر قلم جرم ها را از روی دندان برمیدارد. 

در نهایت همانطور که گفته شد بروساژ با کمک برس و خمیر پروفیلاکسی انجام میشود و مانند مسواک زدن سطح دندان‌ را به خوبی تمیز میکند. 

مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ - جرم گیری چگونه انجام میشود

فواید جرم گیری دندان کدامند؟

پلاک دندانی تاثیر مستقیم بر سلامت دندان و لثه دارد. باکتری های تجمع یافته در پلاک باعث پوسیدگی دندان ها و همچنین التهاب بافت لثه میشوند. سلامت لثه علاوه بر تاثیر مستقیم بر سلامت دهان و دندان، بر سلامت سایر اعضای بدن مانند قلب هم تاثیر گذار است. همچنین در افراد مبتلا به دیابت جرمگیری و برداشت پلاک تاثیر بسزایی در کنترل قند خون دارد. 

همچنین در افرادی که دچار بیماری های لثه هستند جرمگیری روش درمان موثری میباشد و سلامت بافت لثه را به آنها برمیگرداند. جرم دندانی همچنین میتواند باعث التهاب بافت لثه و بوی بد دهان شود. طبق تحقیقات ثابت شده جرمگیری در زنان باردار باعث افزایش وزن جنین می شود.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله بلیچینگ دندان را نیز مطالعه کنید

آیا جرم گیری برای دندان ضرر دارد؟

خیر! جرم گیری از روش های پیشگیری از بیماری های دهان و دندان است و هیچ گونه ضرری برای دندان ها ندارد. جرم گیری صدمه ای به بافت دندان نمی زند و تنها پلاک دندانی را حذف میکند. ممکن است به دلیل التهاب بافت لثه مقداری خونریزی رخ دهد اما این امری طبیعی است و جای نگرانی نیست.

4 مورد مهم از مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ

در این بخش از مقاله 4 مورد مهم از مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ را بررسی می‌کنیم:

  1. پس از انجام جرمگیری به مدت حداکثر ۲ هفته دندان ها حساس هستند اما بعد از این مدت حساسیت دندان ها از بین می رود. 
  2. حتما بعد از انجام جرمگیری توصیه های بهداشتی را رعایت کنید و آموزش های بهداشت داده شده توسط دندانپزشک خود را اجرا کنید. این آموزش ها شامل روش صحیح مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه می باشد. 
  3. به دلیل حساس بودن دندان ها بعد از جرمگیری از خوردن غذاهای خیلی تند، خیلی سرد و داغ پرهیز کنید. همچنین خوراکی های چسبناک مانند انواع تافی و شکلات و غذا و نوشیدنی های اسیدی را به تعویق بیندازید.
  4. از خمیر دندان های سفید کننده استفاده نکنید زیرا حساسیت دندانی را بیشتر میکنند و به جای آنها از خمیر دندان های ضد حساسیت دندانی مصرف کنید. 

چگونه از ایجاد جرم دندان جلوگیری کنیم؟

حال که با مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ آشنا شدیم، به این موضوع می‌پردازیم که چگونه از ایجاد جرم دندان پیشگیری کنیم. از دندانپزشک خود بخواهید روش صحیح مسواک زدن و همچنین نخ دندان کشیدن را به شما آموزش دهد. با کنترل پلاک مناسب توسط مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه میتوانید به خوبی از ایجاد جرم دندان جلوگیری کند . اما بازهم در صورت رعایت کردن کامل دستورات بهداشت دهان و دندان لازم است تا هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود جهت معاینه دوره ای و جرمگیری مراجعه کنید. 

همچنین غذاها با ادویه های رنگی و نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای و مصرف سیگار باعث ایجاد شدن لکه های رنگی روی دندان ها میشوند و مصرف کمتر این نوع خوراکی ها میتواند در کنترل پلاک موثر باشد.

مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ - پیشگیری

چگونه از رنگ گرفتن دندان جلوگیری کنیم؟

همانطور که گفته شد، غذاها با ادویه های رنگی و نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای و مصرف سیگار باعث ایجاد لکه های رنگی روی دندان ها میشوند و پلاکی که به صورت طبیعی روی دندان ایجاد میشود را تیره رنگ میکنند. 

تا حد امکان مصرف چای و قهوه خود را کم کنید و بسیار توصیه میشود مصرف دخانیات از جمله سیگار را کاملا قطع کنید و هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله به طور کامل مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ را معرفی کردیم. اگر شما هم به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهید و قصد انجام جرم گیری و بروساژ دندان های خود را دارید، برای تعیین وقت فرم زیر را پر کنید:



    سوالات متداول مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ

    آیا جرمگیری دندان را سفید میکند؟

    هم آره و هم نه! جرمگیری تغییری بر بافت دندان نمیگذارد و فقط سطح آن را از جرم و پلاک تمیز میکند. ممکن است با از بین رفتن این جرم و پلاک که به علت رنگ گرفتن دندان ها را تیره تر نشان میدهند دندان های شما سفیدتر به نظر برسند اما در واقع این رنگ طبیعی دندان شما است که تا الان تحت تاثیر جرم دیده نمیشده.

    چرا دندان ها بعد از جرمگیری حساس می شوند؟

    یکی از موارد مهم در مراقبت‌های بعد از جرم گیری و بروساژ، حساس شدن دندان ها است.

    با مسواک زدن نادرست و یا تجمع جرم و پلاک، بافت لثه تحلیل میرود و ریشه دندان که باید زیر لثه قرار داشته باشد در معرض فضای دهان قرار میگیرد.

    تا زمانی که جرم و پلاک روی ریشه دندان را پوشانده است حساسیت دندانی کمتر است اما بعد از جرمگیری و در معرض قرار گرفتن ریشه دندان، سرما و گرما و غذاهای تند و ادویه دار باعث آزار ریشه دندان میشوند و به همین علت تا چند روز بعد از جرمگیری حساسیت دندانی خواهید داشت. در واقع علت اصلی حساسیت دندان بعد از جرمگیری ، تحلیل لثه ی آسیب دیده توسط جرم بوده.

    آیا در جرمگیری دندان ها تراش می خورند؟

    خیر! در جرمگیری دندان ها به هیچ عنوان تراش نمیخورند و فقط جرم و پلاک از سطح آنها تمیز میشود.

    هر چند وقت یکبار باید جرمگیری انجام داد؟

    توصیه میشود هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود جهت معاینه دوره ای و جرمگیری مراجعه کنید.

    آیا انواع خاصی از جرمگیری برای دوره‌های خاصی از زندگی مناسب‌تر است؟ مثلاً در دوران کودکی یا بارداری؟

    در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی امکان ایجاد التهاب لثه وجود دارد و توصیه میشود که قبل از اقدام به بارداری به دندانپزشک خود جهت جرم گیری مراجعه کنید. نوجوانان نیز در سن بلوغ و به دلیل تغییرات هورمونی مستعد التهاب بافت لثه می باشند که کنترل پلاک مناسب و جرمگیری های دوره ای و مرتب میتواند از این عارضه جلوگیری کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *